©Unsplash

'Ik ben over mijn laptop heengereden'

'Ik ben over mijn laptop heengereden'

27 december om 11:49
Laatste update: 21 mei om 14:58

Mensen hebben de gekste verklaringen voor een kapotte harde schijf. Zoals: 'Ik heb mijn computer in de magnetron gestopt'. Of: 'Mijn huis is opgeblazen'.

Het is elke keer weer hilarisch: het jaarlijkse overzicht van mensen die iets stoms hebben gedaan met hun harde schijf, waardoor ze de hulp moeten inroepen van een data recovery-specialist.

Disklab heeft de gekste verzoeken van het jaar weer op een rijtje gezet. Zoals die van een man die haast had om op zijn werk te komen. Voor het wegrijden bedacht hij dat zijn portemonnee nog binnen lag. Hij legde zijn laptoptas bovenop het dak van zijn auto en rende naar binnen. Toen hij vervolgens wegreed, bedacht hij dat hij zijn laptop niet in de auto lag. Hij reed achteruit de oprit weer in, waarbij hij over de computer reed.

Een andere ongelukkige laptopbezitter meldde zich met een kapotte laptop die van twee hoog naar beneden was gevallen. Nouja, gevallen... De man had de rugged laptop zelf naar beneden gegooid om te testen hoe robuust het apparaat was. Alleen wist hij niet dat iemand de speciaal voor de laptop gemaakte harde schijf had vervangen door een standaardexemplaar.

Andere opmerkelijke oorzaken voor hard-diskproblemen waren dit jaar: 'Mijn kinderen hebben mijn harde schijf mee in bad genomen', 'Mijn huis is opgeblazen' en 'Ik heb mijn computer in de magnetron gestopt'.

Luistertip: wie wil weten wat er vijf jaar geleden allemaal voor problemen waren met harde schijven, klikt vanaf de site van Francisco van Jole even door naar een uitzending van Radio Online uit 2005. Slappe lach verzekerd.

Lees meer over:

Deel via