Quizkoppel krijgt tweede kans na internetoproer

Quizkoppel krijgt tweede kans na internetoproer
27 december om 09:51
Laatste update: 29 april om 01:56

Twee deelnemers aan een tv-quiz krijgen een nieuwe kans nadat ze hun geld kwijtraakten terwijl ze het juiste antwoord hadden gegeven.

Million Dollar Money Dropfout

Post-its waren reeds in 1977 in enkele Amerikaanse steden te koop, de Walkman kwam pas in 1979 op de markt. De Mac volgde nog weer later. Volgens de programmamakers was het juiste antwoord de Walkman. Hoewel al snel duidelijk werd dat niet het juiste antwoord was, bleven zij bij hun antwoord.

De samenstellers van de quiz hadden voor de opname van het programma contact opgenomen met Post-it-maker 3M. Dat had gemeld dat de verkoop van de gele plakbriefjes pas in 1980 was begonnen. In 1977 en 1978 zou 3M volgens Fox slechts Post-its hebben weggegeven bij wijze van test.

De video van het ongelukkige koppel verscheen op YouTube. Onder de video plaatste de uploader diverse links naar artikelen waarin stond dat de Post-its (aanvankelijk Press & Peel geheten) toch echt eerder op de markt waren gekomen dan de Walkman. Het nieuws werd vervolgens opgepikt op Reddit.com en Gawker, waarna grootschalige media-aandacht volgde. Onder de YouTube-video stroomden ondertussen de boze reacties binnen.

Na alle aandacht en kritiek besloot Fox het koppel een tweede kans te geven. 'Helaas was de informatie die onze onderzoeksafdeling aanvankelijk had verkregen, onvolledig. Op basis van nieuwe informatie die we van 3M hebben gekregen, hebben we besloten de twee een nieuwe kans te geven', stelt de producent in een verklaring.

<object data="http://www.youtube.com/v/R1lKpxpgVJ4?fs=1&amp;hl=nl_NL" type="application/x-shockwave-flash" width="405" height="350"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/R1lKpxpgVJ4?fs=1&amp;hl=nl_NL"><param name="allowfullscreen" value="true"></object>

Lees meer over:

Deel via