Wie zijn de veeltwitteraars in Nederland?

Wie zijn de veeltwitteraars in Nederland?

24-12-2010 09:39 Laatste update: 29-04-2018 01:56

Lijstjestijd. Wie hebben de meeste tweets geplaatst in Nederland? En welke twitteraars hebben de meeste invloed?

Het jaar loopt ten einde, er is weinig nieuws en dus is dit het ideale moment om lijstjes te maken. Over welke Nederlandse twitteraars de meeste invloed hebben bijvoorbeeld. Nieuwe Revu maakte een dergelijke lijst van 'de nieuwe invloedrijken', met daarop onder meer: Puur, Erwin Blom, Kaj Leers en Marco Raaphorst.

Jeroen Mirck bracht (in samenwerking met Michiel Berger van Twittergids.nl) weer zijn traditionele lijst met de actiefste twitteraars uit. Met nieuwe nummer één waarvan ik in ieder geval nog nooit had gehoord: Défano Holwijn, die meer dan 140.000 tweets heeft geplaatst. De nummer één van 2009 en 2008, @rotjong, staat inmiddels op de achttiende plaats. 'Maar dat komt omdat @rotjong tegenwoordig twittert via zijn andere account @FrankvanDun', schrijft Mirck.

De nummer één van 2007, Erwin Blom, staat nog altijd op een vijfde plaats, met ruim 87.000 tweets. Een andere Nederlandse Twitter-celeb, @slijterijmeisje, zien we terug op plaats zeven. Maar dat is volgens haar onder meer het gevolg van het weggooien van zo'n tienduizend tweets. Anders was ze wel een paar plaatsen hoger geëindigd.

De VARA-opiniesite Joop.nl peilt ondertussen wat de grappigste tweet van het jaar was. Daartoe mag je kiezen uit negen tweets die de redactie heeft geselecteerd (voorwaarde voor opname in de lijst: een GroenLinks-lidmaatschap of Humberto Tan heten). Maar zijn dit echt de grappigste tweets van het jaar? Met name de één na laatste, over de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull, is van een bedenkelijk laag niveau.