Mechanical Turk van Amazon populair bij spammers

Mechanical Turk van Amazon populair bij spammers

21-12-2010 09:37 Laatste update: 29-04-2018 01:56

De Mechanical Turk-dienst van Amazon blijkt een grote aantrekkingskracht uit te oefenen op spammers.

Het concept is simpel: je hebt een simpel klusje dat je niet zelf wilt doen, je zet de opdracht online en laat anderen het werk tegen betaling opknappen. Dat is het idee achter de Mechanical Turk-dienst van Amazon. Handig voor tal van zaken: van vertalingen tot het verifiëren van adressen.

Maar wie maken er volgens onderzoekers van New York University voornamelijk gebruik van? Spammers. Van de nieuwe opdrachtgevers die zich aanmelden bij Mechanical Turk is 30 procent duidelijke spammers. En ruim 40 procent van alle nieuwe opdrachten is spam-gerelateerd. De spam-opdrachten leveren bovendien meer op dan 'normale' taken.

'Dit is een duidelijk probleem', aldus de onderzoekers. Zij pleiten voor beter toezicht op de nieuwe gebruikers van de Amazon-dienst. Bovendien is het volgens de NYU-onderzoekers vrij simpel om te zien welke opdrachten spam zijn. Door te kijken naar een aantal woorden en features van een taak is het met 95 procent zekerheid te zeggen of een opdracht al dan niet afkomstig is van een spammer. Amazon lijkt echter niet van zins iets te veranderen. 'Ze lieten ons weten dat alles in orde is en ze menen dat er geen probleem bestaat', aldus de onderzoekers.