Vleugels aan je voeten

Vleugels aan je voeten

15-12-2010 11:06 Laatste update: 29-04-2018 01:56

Marloes ten Bhömer maakt op je voet gesneden couture-schoenen.

Marloes ten Bhömer heeft een paar schoenen gemaakt met behulp van 3d-printing. Perfect passend glimmend zwart zitten ze rond ieders individuele voet, met twee opstaande rechthoeken als blikvanger.

De Rapidprototypedshoe is opgebouwd uit lagen van twee verschillende materialen, waarvan één een photopolymeer is die met UV behandeld wordt. Ook de schoen zelf bestaat uit twee onderdelen, die uit elkaar gehaald kunnen worden zodat je een onderdeel zou kunnen vervangen als er iets kapot of afgetrapt is.

Marloes maakte de Rapidprototypedshoe voor de expo Mechanical Couture; Fashioning a New Order die tot 8 januari in het Design Museum Holon in Israel te zien is. Daar kun je ook met MyDesigner van Cedric Flazinski een paar schoenen aan de hand van je online profiel laten maken.

De schoenen van Marloes ten Bhömer zijn haast grafisch, lijken uit een andere wereld te komen. De schoenontwerpen schurken tegen kunst aan, maar zijn niet alleen in het museum te zien. Ze worden wel degelijk verkocht. Mijn favoriet Folded Shoe is voor mij niet betaalbaar. Maar met minder handwerk en meer 3d-printen liggen de prijzen wellicht wat lager.