Twee Nederlandse mirrors voor Wikileaks

Twee Nederlandse mirrors voor Wikileaks

03-12-2010 19:10 Laatste update: 29-04-2018 02:27

Zowel omroep Powned als een Zoetermeers internetbedrijf hebben mirrors van Wikileaks gemaakt nu de site onder vuur ligt.

Wikileaks heeft problemen om in de lucht te blijven, nu hostingbedrijven zwichten voor de politieke druk in de VS. Geen Stijl-omroep Powned heeft nu een mirror van de documenten beschikbaar gesteld. Powned linkt ook naar het torrentbestand op Piratebay met daarin alle stukken (totaal 1,4 GB), die ook als onuitroeibare backup geldt.

Ook het internetbedrijf e-Dot heeft een Wikileaks-mirror in de lucht gebracht. Dat gebeurt via het adres Wikileaks.nl. Zo zijn er dus hostingbedrijven die juist publicitair willen meeliften op de hele affaire rond de omstreden klokkenluidersite. Ook vanuit Zweden en Zwitserland kwam er vrijdag hulp van een hoster en de Piratenpartij.

Eerder deze week maakte de Nederlandse journalist Henk van Ess al een betere zoekmachine voor Wikileaks Cablegate zodat de documenten makkelijker zijn te doorspitten: Cablesearch.org. Lees ook Erwins commentaar: Waarom Wikileaks welkom is.

Update zondag: Naast Wikileaks.nl en Powned.tv/wikileaks zijn er ook andere Nederlandse mirrors opgedoken.