Dutch Bloggies R.I.P.

Dutch Bloggies R.I.P.

25-11-2010 09:53 Laatste update: 29-04-2018 02:27

Nederlandse bloggers verliezen een (klein) instituut. De Dutch Bloggies houden er na tien jaar mee op.

De stichting Dutch Bloggies heeft de afgelopen tien jaar geprobeerd om blogs in Nederland wat meer aandacht te geven. Regelmatig werden bijzonder populaire blogs niet geselecteerd, vaak was er rumoer vooraf en altijd werd er heftig gereageerd op de uitslag. Mij hoorde je niet klagen, want in 2008 won hobbyproject Moois Magazine twee bloggies: over-all en kunst & cultuur. Bright won er ook een, in 2006.

Met veertig euro budget versloegen we onder andere Geenstijl. Mij maakte het daarna niet zoveel uit of daar controverse over was. Dat leek elk jaar zo te zijn. Blije winnaars, verdeelde meningen. Onze eigen Edial Dekker deed nog een poging om de Bloggies nieuw leven in te blazen na het verdwijnen van een aantal drijvende krachten. Maar de stekker gaat er uit.

De oprichters noemen het geen gevolg van de opkomst van Twitter of de veelbesproken 'dood van het blog'. In januari 2011 wordt er nog een afsluitende borrel gehouden met de (ahum) blogosfeer. Laat de haat/liefde beginnen in de comments.