Samsung maakt Nexus S met Android 2.3

Samsung maakt Nexus S met Android 2.3

12-11-2010 07:53 Laatste update: 29-04-2018 02:27

Samsung komt met een Nexus S, de opvolger van de Nexus One en de eerste met Android 2.3.

De komst van de Android 2.3-mobiel Nexus S is gelekt via Best Buy. Die Amerikaanse winkelketen meldde per ongeluk al even op zijn site de Nexus S exclusief te gaan verkopen tot de kerst. Officiële bevestiging is er nog niet, maar Best Buy zet zoiets niet zomaar op zijn site, inclusief een plaatje. Engadget heeft intussen ook andere kiekjes van het toestel opgeduikeld. Op de achterkant van de telefoon staat zowel het Google-logo als het Samsung-merk.

De Nexus S is het eerste toestel met Android 2.3, bijgenaamd Gingerbread. Dat valt op te maken uit de beelden die korte tijd op de Best Buy-site stonden. De Nexus S zou een opvolger zijn van de Nexus One, die Google een half jaar lang verkocht onder de eigen merknaam. Een groot verkoopsucces was de Nexus One niet.

De Nexus S lijkt met zijn ronde hoeken wat op de Galaxy S , maar dit nieuwe toestel heeft alleen touchknoppen. Ook zit er een cameraatje aan de voorkant, bedoeld voor de nieuwe videobelfunctie in Android 2.3. T-Mobile gaat hem in de VS aanbieden. Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen of het toestel naar Nederland komt.