Facebook-oprichter nu al rijker dan Steve Jobs

Facebook-oprichter nu al rijker dan Steve Jobs

23-09-2010 10:59 Laatste update: 29-04-2018 03:29

Mark Zuckerberg, de 26-jarige oprichter van Facebook, is nu al meer waard dan Apple-oprichter Steve Jobs.

Het Amerikaanse zakenblad Forbes schat Zuckerberg in op 6,9 miljard dollar. Dat is een stijging van 4,9 miljard in vergelijking met vorig jaar. De stijging is het gevolg van een recente investeringsronde waarin Facebook werd gewaardeerd op 23 miljard dollar. Dat is meer dan drie keer zoveel als in 2009.

Grootaandeelhouder Zuckerberg profiteert flink van deze waardestijging en is inmiddels goed voor de 35ste plaats op de Amerikaanse rijkenlijst van Forbes. Op nummer één in deze lijst staat nog altijd Bill Gates. De fulltime filantroop is ondanks zijn goede werken en de al jaren stagnerende beurskoers van Microsoft nog altijd goed voor 54 miljard dollar. Overigens steunt Gates een voorstel om de belasting voor rijken te verhogen.

Steve Jobs (plaats 42) heeft een nettowaarde van een lousy 6,1 miljard dollar. Dat is weliswaar een miljard dollar meer dan vorig jaar (onder meer met dank aan de gestegen beurskoers van Apple), maar nog altijd onvoldoende om gelijke tred te houden met Zuckerberg. De belangrijkste bron voor Jobs' rijkdom is overigens een pakketje Disney-aandelen dat hij in handen heeft.