Site monitort marihuana-prijzen

Site monitort marihuana-prijzen

20-09-2010 13:56 Laatste update: 29-04-2018 03:29

PriceOfWeed.com maakt gebruik van crowdsourcing om in kaart te brengen wat de lokale marihuana-prijzen zijn.

In de jaren zeventig, toen de VARA nog een rebelse omroep was, las de hippie Koos Zwart (de zoon van de toenmalige minister van Volksgezondheid Irene Vorrink) in het programma de Rooie Haan wekelijks de hasjprijzen voor. Kom daar nu nog eens om bij de verschillige omroep. In plaats van dergelijke praktische consumenteninformatie te verschaffen, verveelt Kassa ons nu liever met tips over welke woekerpolis of kookwekker je moet kopen.

Gelukkig is er online iemand in deze informatielacune gesprongen. De site PriceOfWeed.com houdt bij hoeveel je waar moet betalen voor drugs (uitgesplitst naar hoge, gemiddelde en lage kwaliteit). De site die met name gericht is op Noord-Amerika, leert ons onder meer dat je je marihuana beter aan de westkust dan aan de oostkust van de VS kunt kopen. Wie echt goedkoop uit wil zijn, steekt overigens even de grens over naar Canada.

De site vermeldt ook prijzen in Nederland, al valt het aantal meldingen vanuit Noord-Holland (vijftien op het moment van schrijven) nog een beetje tegen. Overigens zijn de prijzen hier wel lager dan het gemiddelde in de VS. Maar dat mag geen al te grote verrassing zijn.