Niet iedereen blij met iOS 4.1

Niet iedereen blij met iOS 4.1

09-09-2010 12:47 Laatste update: 29-04-2018 03:29

Verhelpt iOS 4.1 de problemen met de proximity sensor van de iPhone 4 nu wel of niet?

Naast antennagate was het grootste probleem voor de iPhone 4 de niet goed functionerende proximity sensor. Het gevolg was dat gesprekken vaak plotseling werden afgebroken, omdat je wang blijkbaar plotseling een eind had gemaakt aan een telefoontje.

Met het deze woensdag uitgebrachte iOS 4.1 zouden de problemen met de proximity sensor nu tot het verleden moeten behoren, al hebben niet alle gebruikers die ervaring. Terwijl de sensor volgens de ene iPhone-bezitter nu '500 keer beter' werkt, klaagt een ander: 'Ik heb 4.1 net geïnstalleerd en tijdens mijn eerste gesprek heb ik tweemaal de luidspreker geactiveerd en bovendien een aantal willekeurige nummers gebeld met mijn gezicht. Ik ben extreem teleurgesteld.'

Voor bezitters van een iPhone 3G is de nieuwe update van het besturingssysteem wel goed nieuws. Veel gebruikers van een 3G die na de installatie van iOS 4 klaagden dat hun smartphone trager werd (en daarom vaak weer teruggingen naar versie 3 van de software), zijn positief over de nieuwe versie van het iOS.

Noviteiten in iOS 4.1 zijn onder meer de sociale muziek-app Ping (die gebruikers in staat stelt om te zien naar welke muziek hun vrienden luisteren), Game Center (gamen tegen andere iPhone-bezitters) en de mogelijkheid om foto's te maken met behulp van High Dynamic Range (HDR). Deze techniek maakt het mogelijk om van drie kort na elkaar genomen foto's de beste onderdelen te pakken en zo een betere foto te maken. Ook is het door de komst van iOS 4.1 mogelijk geworden om HD-video's te uploaden.