Sex, Blogs & Rock-'n-Roll

Sex, Blogs & Rock-'n-Roll
24 augustus om 14:45
Laatste update: 29 april om 04:00
  • Corrie Gerritsma

Ernst-Jan Pfauth presenteert vanavond zijn boek over vier jaar blogervaring en de deuren die het bloggen voor hem geopend heeft.

Vorig jaar vierde de weblog zijn tiende verjaardag in Nederland. In Bright 28 plaatsen we daarom profielen van vijf Nederlandse blogpioniers. Ernst-Jan Pfauth behoort niet tot deze eerste groep (hij is pas 24) maar is inmiddels wel een bekende naam in de Nederlandse blogwereld. Hij schreef onder andere voor techblog The Next Web, Spotlight Effect, organiseerde een internationale blogconferentie en is sinds januari 2009 het gezicht van nieuwsblog nrc.next.

Zijn persoonlijke verhaal over de aantrekkingskracht van bloggen, wat je er voor moet doen en wat je ermee gedaan kunt krijgen, staat nu op papier in het boek Sex, Blogs & Rock-'n-Roll dat vanavond wordt gepresenteerd. De eerste logische vraag beantwoordt hij alvast op zijn site. 'Toegegeven, het lijkt op het eerste gezicht raar: een boek over bloggen. Zo'n klassiek medium met daarin verhalen over een modern medium. Gelukkig heb ik er een goede motivatie voor: ik wil het blogevangelie verspreiden en een boek is daar zeer geschikt voor. Lezers nemen meer tijd, zijn geconcentreerd en hebben geen probleem met 45.000 woorden.' Het boek is volgens Pfauth ook een manier om juist die mensen te bereiken die nog niet bloggen.

Pfauth schrijft over zijn stage bij de VN, ontmoetingen met journalisten en ondernemers, zijn reizen naar het buitenland, contacten met medebloggers en zijn vriendenkring. Je volgt op deze persoonlijke manier de deuren die voor hem door het bloggen zijn geopend. Tussen zijn avonturen door wijst hij op strategieën en zaken waar je bij het bloggen op moet letten, bijvoorbeeld hoe je reacties kunt uitlokken en je blog kunt promoten.

Het boek is vooral een inspiratiebron voor iedereen die graag zou willen gaan bloggen maar nog niet weet hoe. 'Bloggen heeft toch een beetje het imago van schrijven over je kat of het uitlokken van scheldpartijen', zegt Pfauth. 'Ik wil lezers laten zien dat ze er veel aan kunnen hebben, ze uitleggen hoe nieuwe media werken en vooral mensen die niet over een onderwerp uitgepraat raken aan sporen te beginnen met bloggen.'

Voor praktische tips bij het starten van een blog kun je terecht op zijn blog. Het boek Sex, Blogs & Rock-'n-Roll is voor 13,90 euro verkrijgbaar in de Bright shop.

Lees meer over:

Deel via