Poetsen met zonlicht

Poetsen met zonlicht

23-08-2010 10:39 Laatste update: 29-04-2018 04:00

De tandenborstels van Soladey kun je gebruiken zonder tandpasta. Het vernieuwde model werkt op zonne-energie en is daardoor efficiënter. 

Soladey staat bekend om zijn tandenborstels waarmee je kan poetsen zonder tandpasta. De tandenborstels maken gebruik van titanium elektrodes in de tandenborstelkop die onder invloed van licht en water een chemische reactie aangaan met de zuren op je tanden en daardoor de plak oplost en de bacteriën doodt.

Een titanium stafje in het handvat vangt licht op en 'stuurt' elektronen naar de kop van de tandenborstel waardoor de chemische reactie plaatsvindt. Deze tandenborstels worden vooral in Japan al jaren veelvuldig gebruikt maar hebben als nadeel dat ze alleen goed poetsen als er in er genoeg licht op de tandenborstel valt. En daarvoor moet je een lamp op je mond richten.

Soladey heeft nu een nieuw prototype ontwikkeld, de JX3, met een ingebouwd zonnepaneeltje. Het zonnepaneeltje vangt veel meer licht op waardoor het resultaat van het tandenpoetsen aanzienlijk beter wordt en je geen extra lamp nodig hebt. De JX3 wordt binnenkort getest door 120 Japanse teenagers.