Smalle fiets stalt makkelijk

Smalle fiets stalt makkelijk

18-08-2010 12:11 Laatste update: 29-04-2018 04:00

De prachtige, witte designfiets thin bike is zo smal dat hij binnen makkelijk op te bergen is. Zelfs achter de deur. 


Wie kleinbehuisd is kent het wel. Een mooie fiets zet je niet op straat, en dus hangt hij in het trapgat of staat hij in de weg in de gang. Thin Bike heeft een andere oplossing. Graham Hill maakte een spookachtig witte stadsfiets die maar 20 centimeter breed is in plaats van de gebruikelijke 50 centimeter.

Het stuur kan dwars ten opzichte van het voorwiel geklikt worden, net als de pedalen. Om geen vettigheid binnen te halen wordt de fiets niet aangedreven door een ketting maar door een riem. Of het echt een aanrader is om aan te schaffen? We hebben 'm helaas niet kunnen testen. Voor onzorgvuldig gebruik als we gewend zijn met onze robuuste stadsfietsen is hij wellicht niet geschikt. Maar mooi en basic is hij wel. Als voorbeeld om eens over na te denken voor de echte fietsenmakers is de Thin Bike zeker nuttig.


Graham Hill, oprichter van de website Treehugger.com, fietste eerst op een Nederlandse Strida5. 'Maar mijn Thin Bike is sneller.' Kijk, hij snapt toch wel een beetje waar een fijne fiets aan moet voldoen.