't Is stil aan de waterkant

't Is stil aan de waterkant

28-05-2010 12:37 Laatste update: 29-04-2018 05:00

Annemiek van Grondel

Voetballen en slootje springen? Dat kan in het Zuid-Hollandse Ottoland. Strijd mee om de Poldercup.

Vergeet voor een moment even de oranje vlaggetjes en pruiken. De pluche Leeuwen, bierpulhoeden en opblaasbare Holland Hup-hamers en toeters. Haal diep adem en stel je een zonovergoten, Zuid-Hollandse weide voor. Diepgroen, geen schreeuwend oranje. Gekwaak en gekwetter in ruil voor getoeter en getetter. De geur van pas gemaaid gras in plaats van braadworst en verschaald bier.

Op een zaterdag in september gaat het gebeuren. De dag waarop kunst- en voetbalminnend Nederland zich verzamelt in de polder en de regels van het edele spel creatief mag interpreteren en sportief mag uitvoeren.

De aftrap vindt plaats op 3 juni. Vanaf dan kan iedereen zich inschrijven om mee te doen en te strijden om de Poldercup. De aftrap wordt bijgestaan door de onthulling van een geveldoek met luchtfoto aan de façade van kunstcentrum Witte de With in Rotterdam.

Dit doek is gemaakt door de Spaanse Maider López (1975), verantwoordelijk voor de Poldercup. Ze schildert hierin met ferme kwast diverse, dicht bij elkaar liggende voetbalvelden op de weilanden van Ottoland (gemeente Graafstroom). En kijkt daarbij niet op een hek of slootje meer of minder. Zo laat ze de vorm van het veld de voetbalregels bepalen. In overleg met de spelers, uiteraard. Slalommen, dribbelen, maaien, polsstokspringen? Als er maar een doel is.

Op 4 september wordt het evenement gehouden, tussen 11.00 en 16.00 uur. Deelnemen is gratis, aanmoedigen ook. Er vertrekt een speciale bus vanuit Rotterdam bij Witte de With naar Ottoland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s