Tv-tips na Lost, Heroes en 24

Tv-tips na Lost, Heroes en 24

28-05-2010 07:52 Laatste update: 29-04-2018 05:00

Corrie Gerritsma

Lost, 24 en Heroes zijn voor altijd voorbij. Gelukkig zijn er genoeg andere fijne series als alternatief.

Jack Bauer heeft na acht wereldcrisissen in 24 voor 't laatst zijn land gered, het mysterie van Lost is na zes seizoenen ten einde gekomen en NBC maakte onlangs bekend dat van Heroes geen seizoen vijf zal komen. Natuurlijk zullen we Kate, Jack en Hiro missen, maar daarvoor in de plaats is genoeg leuks te zien.

Heroes: Cheerleader Claire kon niet kapot.

Inhalen
Bovenaan mijn lijstje staat Treme. De serie speelt zich af in het zuidelijke New Orleans, drie maanden nadat de orkaan Katrina de stad in puin achterliet. Treme is één van de oudste wijken van de stad en een bron van Afrikaans-Amerikaanse muziek en cultuur. Een groot deel van de hoofdrolspelers is dan ook muzikant. Treme is gemaakt door de producers David Simon, de man achter The Wire en Generation Kill, en Eric Overmyer van Homicide en Law & Order. De link met The Wire is in ieder geval ook in de cast terug te vinden, Wendell Pierce en Clarke Peters spelen een hoofdrol. Daarnaast ook John Goodman als docent en een rol voor onze Michiel Huisman, die een straatmuzikant uit Amsterdam speelt. De serie is inmiddels gevorderd tot aflevering 7.

Treme: Wendell Pierce blijkt muzikaal te zijn.

Deze zomer
Over twee weken gaat HBO verder met True Blood. In het derde seizoen van vampierenserie serie draait het natuurlijk weer veel om Sookie en Bill, maar zien we ook Jessica's rol belangrijker worden. De eerste aflevering wordt zondag 13 juni uitgezonden.

Op 25 juli start in de VS ook seizoen vier van Mad Men, de fraai gestileerde serie over de reclamewereld in de jaren zestig. Wie nog niet bij is: vanaf dinsdag 8 juni zendt de Vara seizoen 2 uit.

In de herfst
Na de zomer volgen pas de premières van nieuwe series. William Shatner (Star Trek) speelt de hoofdrol in de komedieserie $#*! My Dad Says, gebaseerd op het Twitter-account van de 29-jarige Justin Halperin, waarop hij de mopperige hilarische uitspraken van zijn inwonende vader publiceert. Ook komt CBS met Blue Bloods, een politieserie die zich afspeelt in New York en het draait om het leven van een politiefamilie met Tom Selleck aan het hoofd. Gemaakt door de producenten van The Sopranos.

Nu Lost is afgelopen en de sciencefictionserie Fringe dit najaar aan zijn derde seizoen begint, is J.J. Abrams alweer met iets nieuws bezig. Zijn nieuwe serie heet Undercovers en wordt vanaf deze herfst uitgezonden door NBC. De summary zegt 'a sexy, fun, action-packed spy drama' te zijn.


Boardwalk Empire van HBO speelt in Atlantic City ten tijde van de drooglegging. Geen gelikte science fiction dus, maar klassieke auto's en mannen in pakken uit de jaren twintig. Steve Buscemi speelt de hoofdrol, dat klinkt veelbelovend. Geregisseerd door Martin Scorsese en onder andere geschreven door Terence Winter van The Sopranos.

Steve Buscemi in Boardwalk.

In het najaar start ook het nieuwe seizoen van Dexter. De afgelopen vier seizoenen waren ijzersterk en menig fan vraagt zich vast af hoe Dexter verder gaat na het dramatische einde van seizoen 4. Over het vervolg van Spartacus is niet veel bekend. Door ziekte van de hoofdrolspeler zijn de opnames voorlopig uitgesteld.
Op Spielbergs Terra Nova is het waarschijnlijk nog wachten tot 2011 en misschien wel 2012. De serie draait om een familie die vanuit het jaar 2149 via een tijdreis in de prehistorie terecht komt. Reden: het redden van de mensheid. Verwacht: veel dinosaurussen.

Lopende series zijn er teveel om op te noemen, nieuwe series ook. En daarnaast, ieder heeft zijn eigen smaak. Daarom nog enkele tips van onze bloggers: Lie to Me met Tim Roth als psycholoog, Breaking Bad (scheikundeleraar gaat in de amfetamines), Modern Family (komische mockumentary) en Chuck.

Staat je favoriete (nieuwe) serie er niet tussen, of heb je nog een tip? Laat 'm achter in de reacties.