Google Doodle Pac-Man

Google Doodle Pac-Man

23-05-2010 09:52 Laatste update: 29-04-2018 05:31

Karlijn van den Berg

Om de dertigste verjaardag van Pac-Man te vieren, zet Google Pac-Man in zijn Doodle. Geen plaatje, maar het spel.

Al vanaf 1999 wordt er regelmatig gespeeld met het Google logo (de Doodle). Google vindt zijn logo niet zo heilig dat er niets aan mag veranderen, ze maken juist graag gebruik van de actualiteit (die zij natuurlijk ontsluiten).

De meest recente Doodle voor de dertigste verjaardag van Pac-Man is wel heel bijzonder. Het is dit keer niet alleen een plaatje (met de naam Google er wel heel subtiel in verwerkt), je kunt zelfs een game spelen in de Doodle. Het is de eerste interactieve Doodle van Google en niet erg goed voor de productiviteit van zijn medewerkers.

De game is vandaag nog te spelen, ook op de iPhone en iPad door te swipen. Leuk is dat de 'I'm feeling lucky' knop is veranderd in 'insert coin'. Leuk zijn ook de easter eggs die erin gestopt zijn. Klik je een extra keer op 'insert coin', dan wordt mevrouw Pac-Man toegevoegd aan de game. Haar kun je laten bewegen met W voor omhoog, S voor naar beneden en A en D voor links en rechts.

Speel je hem helemaal uit, dan krijg je het Kill Screen. Er schijnen mensen te zijn die hem hebben uitgespeeld, maar aangezien Google de scrores niet logt (zeggen ze) is dat niet zeker.

Zelf was ik hem nog niet spontaan tegengekomen maar moest ik hem via blog ontdekken. Ik ga namelijk nooit meer naar Google.nl om te zoeken, maar gebruik mijn toolbar in Firefox of de adresbalk in Chrome. De Doodles gaan dus volledig aan me voorbij. Zal de Doodle langzaam aan gaan uitsterven?

Update: door Pinksteren verscheen dit blogje helaas een dag te laat om 'm zelf op de voorpagina van Google te kunnen spelen. Via deze url lukt het nog wel.