Je tas hoeft niet meer achterop

Je tas hoeft niet meer achterop

14 mei om 08:31
Laatste update: 29 april om 05:31
  • Annemiek van Grondel

Fietsen met bagage wordt weer leuk. De Tato heeft in het frame een speciale ruimte voor je laptoptas.

Achterop de fiets? Dan is het zaak zoveel mogelijk naar de chauffeur toe te schuiven. Wie in het bezit is van een herenfiets, transporteert zijn meissie of jochie het liefst op de stang voor een strategische balans met keuveloptie. Hoe centraler, hoe lichter.

Dit gezellige principe, maar dan meer uit praktisch oogpunt, is toegepast op de Tato, een fiets die zware tassen en andere bagage niet voor- of achterop positioneert, maar pal in het midden.

De Willy Wortel van dit product is Jean-Louis Francescotti uit Lausanne. Het ontwerp kwam voort uit zijn wens als fietsforens om zijn laptoptas en andere bagage zo licht mogelijk te vervoeren. Geen gekloot meer met dragers voor of achter, of zeurende gewrichten door loodzware rugzakken en schoudertassen.

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="334" height="280" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0"> <param name="src" value="http://www.youtube.com/v/ClcXk8QfYVY"><embed type="application/x-shockwave-flash" width="334" height="280" src="http://www.youtube.com/v/ClcXk8QfYVY"></object>

Deze fiets (13,4 kg) is gebaseerd op het zogenaamde CSSB, oftewel Central Storage System for Bicycles, een innovatief systeem voor geïntegreerde opslagmogelijkheid in de driehoek van het frame. Het zwaartepunt wordt verlaagd, waardoor de fiets stabieler ligt. Een spin of andere bevestiging is niet meer nodig, de laptop-, akte-, school- of boodschappentas (mits niet al te vol) met een maximumfo rmaat van 400 x 320 x 95 mm kan eenvoudig in het frame worden gestoken.

Jean-Louis zag zijn kans schoon voor de oprichting van zijn bedrijfje CSSB, dat zich bezighoudt met ontwikkeling, productie en verkoop van op dit systeem gebaseerde fietsen en accessoires. En rijdt voortaan weer fluitend op de Zwitserse wegen.

Lees meer over:

Deel via