Doneren aan partijkas via Hyves

Doneren aan partijkas via Hyves

11-05-2010 18:11 Laatste update: 29-04-2018 05:31

Via Hyves is het nu mogelijk te doneren aan politici, die hun virtuele saldo naar de partijkas overmaken.

Hyves heeft een speciale site gelanceerd voor de verkiezingen. Op www.hyves.nl/verkiezingen zijn vanaf de nacht van dinsdagavond de activiteiten van kandidaten voor de Tweede Kamer te volgen. Nieuw is dat Hyvers ook een financiële bijdrage kunnen leveren aan de verkiezingscampagne. Emile Roemer en Jan-Peter Balkenende zijn de eerste politici waar Hyvers aan kunnen doneren via Hyves. Dit werkt via Hyves' nieuwe betaalmiddel Hyves Afrekenen, dat eind maart van start ging.

Onderdeel van Hyves' verkiezingssite is ook een overzicht van populairste politici. Balkenende staat bovenaan, gevolgd door Wilders en Verdonk. Die rangschikking gaat nu op basis van het aantal vrienden, maar Hyves overweegt ook meerdere elementen in het algoritme op te nemen. Alle lijsttrekkers, uitgezonderd die van de SGP, hebben een Hyves-profiel en publiceren WieWatWaar-berichtjes. Populairst is Balkenende met 200 duizend Hyves-vrienden.

De Hyves' verkiezingssite toont per partij de drie populairste Hyvers, bevat politieke video's van de NOS en peilingen over belangrijke verkiezingsthema's. Wouter Bos was in 2006 als eerste politiek leider actief op Hyves. Job Cohen meldde zich pas recent aan en staat nu op zo'n 500 vrienden. De Partij voor de Dieren heeft opmerkelijk genoeg de populairste partij-Hyves met bijna zevenduizend leden, het dubbele van de PvdA-Hyves.