Microsofts bewegingsgames in oktober beschikbaar

Microsofts bewegingsgames in oktober beschikbaar

12-05-2010 08:50 Laatste update: 29-04-2018 05:31

Project Natal, Microsofts gamesysteem dat werkt met alleen bewegingen, verschijnt in oktober.


Microsofts Wii-killer voor de Xbox 360, bekend onder codenaam Project Natal, komt in oktober op de markt. Dat verklapte een Saudi-Arabische Microsoft-manager. Tot nu toe had Microsoft geen datum genoemd, alleen 'eind dit jaar'. Oktober is nog ruimschoots op tijd voor een kerstoffensief.

De opmerking van de Saudi-Arabische marketingmanager komt overeen met een eerder Twitterbericht van de Britse comedian Jonathan Ross, die ook oktober had laten vallen. Ross levert de stem voor het Xbox-spel Fable III.

Natal werkt via een camera met een sensor en infraroodzender. Het systeem herkent nauwkeurig lichaamsbewegingen en gelaatsuitdrukkingen. Ook is via de ingebouwde microfoons spraakbesturing mogelijk.

De definitieve productnaam van Natal maakt Microsoft in juni bekend tijdens de gamebeurs E3 in Los Angeles, vertelde de Nederlandse Xbox-manager onlangs in Amsterdam. Tijdens de E3 volgen ook de prijs en de lijst Xbox-games die met Natal gaan werken. Onze eerste live ervaringen met het gamesysteem waren positief, hoewel het nog een beperkte techdemo betrof.