Geheime Foursquare badge unlocked

Geheime Foursquare badge unlocked

11-05-2010 08:11 Laatste update: 29-04-2018 05:31

Edial Dekker

Foursquare maakt vaker deals met bedrijven en organisaties waardoor er steeds meer badges te verkrijgen zijn. Zoals in het MoMa bijvoorbeeld.

Toen blogger Paddy Johnson van Art Fag City twee dagen via Foursquare 'incheckte' in het MoMa in New York werd zij onverwachts beloont met de 'Marina Abramović badge'. En als het aan Foursquare ligt, dan gebeurt het steeds vaker dat gebruikers verrast worden als zij op bepaalde plekken inchecken. Dat die kans steeds groter wordt, bewijst de lijst van partnerships die de service onlangs bekend heeft gemaakt.

De online service is met name populair in San Francisco en New York maar is ook in Europese steden als Amsterdam groot aan't worden. In het kort, probeert de mobiele service Foursquare van uitgaan een spel te maken. Als je in een koffietent, restaurant of club bent 'check' je in en word je beloond met punten en speciale beloningen, zoals de 'Gym Rat' badge als je meer dan tien keer per maand bij de fitness-school hebt ingecheckt. Het aantal standaard badges is 32, maar nu blijkt dat er ook extra badge te verkrijgen zijn.

Door lokale deals en partnerships aan te gaan, probeert de service er uiteindelijk een businessmodel van te maken. Een beetje zoals de reviewsite Qype, maar dan met een sterk spelelement. Of er in Nederland binnenkort ook samenwerkingen zijn, is onbekend. Misschien zijn die partnerships wel weggelegd voor Feest.je, een Nederlandse Foursquare-kloon.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s