OK Go kiest YouTube als platenmaatschappij

OK Go kiest YouTube als platenmaatschappij

12-03-2010 16:55 Laatste update: 29-04-2018 06:33

Edial Dekker

De band OK Go verlaat zijn platenlabel EMI wegens het niet kunnen embedden van hun legendarische video's.

Het is misschien een teken van de tijd, maar steeds meer bands starten hun eigen label om hun muziek te verspreiden. Dat komt omdat een platenmaatschappij niet noodzakelijk is om veel publiciteit te genereren. Het grote succes van de band OK Go is mede te danken aan de briljante low-budget video's. Omdat EMI geen advertentie-inkomsten verdient aan video's die ge-embed worden, besloot het label video's niet meer te laten embedden. Het gevolg is 90 procent minder views en OK Go die het label verlaat.

In januari publiceerde de band al een open brief over het niet kunnen embedden van hun videoclips. Emtioneel riep de band hun fans op om vooral te blijven embedden maar dan via Vimeo. Dat hoeft nu niet meer, de laatste video van de band This Too Shall Pass is volledig te embedden en heeft binnen twee weken meer dan 7 miljoen views.

'De keuze van de band was eenvoudig', zegt zanger Damian Kulash in een persbericht. 'Daarvoor willen we onze fans bedanken.' Of de oudere video's van de band ook ge-embed kunnen worden is nog onbekend. EMI is nog steeds eigenaar van alle rechten. Dus, omdat het nu kan, de nieuwe video van OK Go:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s