Game van de week: Bioshock 2

Game van de week: Bioshock 2

21-02-2010 15:18 Laatste update: 29-04-2018 06:33

Niels ’t Hooft

In Bioshock 2 ga je terug naar het mislukte onderwaterutopia Rapture.

Bioshock was een van de beste games die in 2007 verschenen voor Xbox 360 en pc. Anderhalf jaar geleden werd de Playstation 3-versie game van de week. En nu is er een vervolg op deze shooter annex avonturengame. De game speelt zich acht jaar na het origineel af en laat je de rol aannemen van een Big Daddy, het kenmerkende type vijand uit het eerste spel. Je moet op zoek naar je Little Sister, een tegelijk griezelig en kwetsbaar wezentje, maar gaandeweg voorkom je ook de vernietiging van de stad.

Naast het éénspelerverhaal bevat de game voor het eerst een multiplayerstand waarin je het online tegen anderen opneemt. Deze stand speelt zich vlak voor de eerste Bioshock af en vertelt het verhaal van de burgeroorlog die toen plaatsvond.

Bright-factor: Met een tweede game die zich afspeelt in de onderwaterstad Rapture wordt het nog duidelijker wat een bijzondere setting de oorspronkelijke makers hebben gecreëerd (dit vervolg is ontwikkeld door een ander team). Er zit van alles in: retro, sciencefiction, horror, fantasy. Het gaat onder andere over politiek en wetenschap. Rapture had een utopia moeten worden, maar er is de pleuris uitgebroken. Overal lekt het, vonken stroomdraden en knippert licht. En overal rennen gillende gekken, verslaafd geraakt aan de stof die de mens in staat stelt zichzelf genetisch op te waarderen. Gevolg is een heel eigen feel, waar je overigens maar net tegen moet kunnen. Persoonlijk kan ik Bioshock 2 niet langer dan een uurtje aan één stuk spelen, gewoon omdat ik het verschrikkelijk eng vind.

platform: Windows, Xbox 360, Playstation 3
prijs: € 45-60