uTorrent ondersteunt live video

uTorrent ondersteunt live video

18-12-2009 15:16 Laatste update: 29-04-2018 07:35

Edial Dekker

Nog voordat je Torrent-download klaar is, kun je al beginnen met de video bekijken.

uTorrent bestaat sinds 2001 en is nog steeds een van de populairste torrentclients. Met de nieuwe functie om video's al af te spelen voordat de download klaar is, hoopt de service in te haken op de point-click-watch ervaring die YouTube en andere webservices bieden. Dat is een stuk efficiënter films downloaden dan normaal dus.

Om in te haken op de grote populariteit van het streamen van content is het bedrijf achter uTorrent, BitTorrent inc., ook bezig met een peer-2-peer-streamingservice die gebruikmaakt van torrents. 'Ik denk dat er een heel grote markt is voor het live-streamen van content', vertelde de founder van BitTorrent inc., Bram Cohen, tegen het blog TorrentFreak. 'Tot op de dag van vandaag bestaat er geen service die p2p-streamen makkelijk maakt, ik ben van plan om dat te veranderen', zegt Cohen.

De nieuwe uTorrent is momenteel nog in een bètafase maar kun je al hier downloaden. Gebruik jij uTorrent op je computer Welke torrentclients werken het beste voor jouw downloadbehoeftes?