Wii Fit leidt niet tot betere conditie

Wii Fit leidt niet tot betere conditie

16-12-2009 16:06 Laatste update: 29-04-2018 07:35

Het fitness-programma Wii Fit leidt niet tot een betere conditie. Net zoals de sportschool...?

Kun je de sportschool niet gewoon links laten liggen als je een Wii hebt, vroegen we ons in de zomer van 2007 af. Een hoogleraar gezondheid en beweging aan de University of Mississippi stelde zichzelf dezelfde vraag en begon een onderzoek. Hij volgde acht gezinnen met een Wii, voorzien van het fitness-programma Wii Fit.

Zijn conclusie: het bezit van een Wii levert nauwelijks gezondheidswinst op. Opmerkelijk genoeg geldt de uitkomst alleen voor de gezinnen als geheel. De kinderen bleken er wel degelijk op vooruit te gaan.

Bovendien moet worden aangetekend dat de onderzochte gezinnen gedurende het onderzoek steeds minder gebruikmaakten van Wii Fit. In de eerste zes weken waren ze gemiddeld 22 minuten per dag met het programma in de weer, in de laatste zes weken was dat teruggelopen tot een lousy 4 minuten. De vraag is wat er was gebeurd als de gezinnen wel fanatiek waren doorgegaan.

Zo blijkt de Wii Fit uiteindelijk toch behoorlijk op de sportschool te lijken. Ook daar gaat iedereen vol goede moed aan de slag. Na verloop van tijd komt er echter de klad in en voor je het weet, schrijft de sportschool elke maand het abonnementsgeld van je rekening terwijl jij er nooit meer komt.