MySpace vernietigt Imeem

MySpace vernietigt Imeem

10-12-2009 08:08 Laatste update: 29-04-2018 07:35

tonie

MySpace heeft muzieksite Imeem na de overname gesloopt. Miljoenen pagina's naar liedjes en playlists werken niet meer.

MySpace rondde deze week de overname van muzieksite Imeem.com af. Imeem heeft 20 miljoen bezoekers per maand en 16 miljoen geregistreerde gebruikers die samen miljoenen playlists hebben gemaakt. Ook onze wekelijkse muziekrubriek Tonies Tunes gebruikte Imeem lange tijd voor het publiceren van playlists. Maar na de MySpace-coup heeft dat bedrijf Imeem de nek omgedraaid.

Imeem.com verwees dinsdagavond meteen door naar MySpace Music, het muziekgedeelte van MySpace waar grote platenlabels aan meewerken. Alle pagina's op Imeem met profielen, liedjes, playlists, foto's en filmpjes werken momenteel niet meer. Ook de iPhone-app van Imeem doet het niet meer. Allerlei externe apps die van Imeem gebruikmaakten, zoals twt.fm en Blip.fm, ondervinden hinder van de overgang.

MySpace belooft op een speciale pagina binnenkort meer informatie te geven over de overgang van alle playlist naar MySpace Music. Daarover krijgen Imeem-gebruikers binnenkort een e-mail. Maar de sloop die MySpace hardhandig heeft toegepast is opmerkelijk. Imeem was geen kleintje: de site trok zelfs iets meer bezoekers dan Last.fm.

Toen MySpace vorige maand een andere grote muzieksite, iLike.com, overnam, had dat niet meteen grote gevolgen. MySpace hoopt met de overnames de terugloop van het aantal bezoekers en inkomsten tegen te gaan. MySpace sloot eerder dit jaar zijn Nederlandse kantoor.