De beste espresso-machine komt uit Waalre

De beste espresso-machine komt uit Waalre

04-12-2009 12:14 Laatste update: 29-04-2018 08:06

Edial Dekker

Kees van der Westen uit Noord-Brabant maakt uit oude onderdelen een nieuwe espresso-machine, de Speedster.

Wie denkt dat alle goede espresso-apparaten uit Italië komen heeft het mis. Kees van der Westen uit Waalre, maakt al jaren prachtige apparaten om de perfecte espresso mee te maken. Met gebruik van onder andere reserveonderdelen van de beroemde La Marzocco apparaten (deze worden o.a. bij de Coffee Company gebruikt), heeft van Westen een nieuw apparaat gemaakt: de Speedster.

De Speedster is helemaal van roestvrij staal gemaakt, heeft twee boilers, ziet er stijlvol uit en heeft nog veel meer eigenschappen die het apparaat bijzonder maken. Mark Prince, auteur van CoffeeGeek.com gaf het espresso-apparaat een 9. 'For us at least, it is the best espresso machine in the world', zei Prince erover.

Als Sinterklaasgeschenk zal het moeilijk worden, als je de machine wilt kom je op een wachtlijst. Ergens in 2010 komt er ook een Speedster met een hefboomvariant van het apparaat op de markt. De prijs van de machine is 4975 euro ex btw. Als je nog niet overtuigd bent om te beginnen met sparen dan overtuigt deze video je wel:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s