Eerste reacties op Google Wave niet enthousiast

Eerste reacties op Google Wave niet enthousiast

02-10-2009 15:35 Laatste update: 29-04-2018 08:37

Edial Dekker

Onder de 100.000 gelukkigen die sinds gisteren een Google Wave account hebben zijn de meningen over het platform verdeeld.

Voor de drie techbloggers Robert Scoble, Steve Rubel en Louis Gray die de nieuwe service van Google mochten uitproberen, viel het platform, dat e-mail zou moeten gaan vervangen, tegen.

Steve Rubel noemt Google Wave een poging om een probleem op te lossen wat niet bestaat. 'Google Wave maakt dingen enorm complex,' verzucht Rubel, 'terwijl er in dit tijdperk van te veel informatie iets zou moeten zijn om dingen juist makkelijk te maken.'

Scoble is ook niet erg enthousiast en noemt het nieuwe platform een goede manier om 'productiviteit omlaag te krijgen, iets wat RSS, Twitter en FriendFeed juist oplosten.' Louis Gray schreef een lange blogpost over Google Wave waarin hij concludeert dat de information overload uiteindelijk wel zal meevallen wanneer de service niet nieuw meer is.

Misschien is het syndroom van de dansende beer van toepassing, iedereen is zo verbaasd dat de beer danst, dat niemand meer kijkt of de beer wel goed danst.

Hebben jullie al een kans gevonden om een felbegeerd account in handen te krijgen? Laat in de reacties weten wat je tot nu toe van Google Wave vindt.