Mark Hoekstra PechaKucha Award in het leven geroepen

Mark Hoekstra PechaKucha Award in het leven geroepen

21-09-2009 15:22 Laatste update: 29-04-2018 09:08

Corrie Gerritsma

Ter herinnering aan Mark Hoekstra en ter viering van zijn GeekTechnique, wordt er jaarlijks een nieuwe prijs uitgereikt bij PeckaKucha.

Een jaar geleden overleed hij onverwacht, Mark Hoekstra, geliefd blogger bij Bright en ook nog eens creatief supergeek. Op zijn blog Geektechnique.org liet hij zien met wat voor bijzondere projecten hij bezig was, zoals de iPod-lader op zijn fiets en de extreme wifi-antenne van een leeg blikje cola. In Groningen zette Mark ook PechaKucha avonden op.

Om Marks liefde voor geek te vieren heeft de Japanse PechaKucha Foundation samen met het PechaKucha-team uit Groningen een jaarlijkse award in het leven geroepen voor de persoon met de meeste 'geek technique': de Mark Hoekstra PechaKucha Award. De award is bedoeld voor slimme hacks die het leven beter, simpeler en grappiger maken. Dus bedenk een superhack (laat je gerust inspireren door Marks projecten), voer het uit en maak er daarna een presentatie van die op PechaKucha getoond kan worden.

Je hebt nog een paar maanden de tijd. In januari worden details van de wedstrijd bekend gemaakt op een speciale site voor de award. Stay tuned.