Welk potentieel Hema-product wil jij in de schappen zien?

Welk potentieel Hema-product wil jij in de schappen zien?

17-08-2009 10:43 Laatste update: 29-04-2018 09:39

Voor het eerste mogen we zelf kiezen wie de Hema ontwerpwedstrijd wint. En dus welk product er in de winkel komt.

Winnaars van de Hema ontwerpwedstrijd 2009, die dit jaar uit bestaande artikelen hun product moesten maken, zijn Marloes van Geel (kunstacademie Maastricht) met haar regenjas uit Hema-folders en Saskia Kappers van de Willem de Kooning Academie met de mors.stop bekerdeksel uit een ballon. Althans, de vakjury koos beide ontwerpen als zijnde de beste.

Maar is de Hema niet bij uitstek de winkel waar het om de gewone man draait? Daarom is het misschien wel belangrijker welk van de ontwerpen het publiek kiest. Wij moeten het tenslotte kopen. Vanaf vandaag kunnen we online uit 22 potentiële Hema-producten kiezen. Op 8 september wordt de winnaar van deze publieksprijs bekendgemaakt. Dan opent ook de grote HEMA-expositie in de Amsterdamse OBA. De start valt samen met de Dutch Design Double (voorheen FreeDesigndom) in Amsterdam en Utrecht.

Warenhuis Hema schrijft ieder jaar een ontwerpwedstrijd onder vormgevingsstudenten uit, waarbij de creatie van de winnaar uiteindelijk in de 478 vestigingen (waarvan 67 in België, 3 in Luxemburg, 8 in Duitsland en sinds januari één in Frankrijk) verkocht gaat worden.