eBook.nl biedt ePub aan

eBook.nl biedt ePub aan
7 augustus 2009 om 09:48
Laatste update: 29 april 2018 om 09:39
  • Corrie Gerritsma

Op eBook.nl zijn vanaf vandaag ook boeken in het ePub-formaat te downloaden. Handig voor Sony's nieuwe ereaders.

eBook.nl is de grootste Nederlandse e-bookwinkel met zo'n duizend Nederlandstalige titels op een totaal aanbod van ruim 150 duizend. Deze e-books waren tot nu toe in het Mobipocket-formaat te downloaden. Door e-books nu ook in ePub aan te bieden komen ze voor meer e-readers beschikbaar. Eind deze maand brengt Sony twee nieuwe e-readers op de Nederlandse markt die dit ePub-formaat lezen.

Mobipocket en ePub zijn de twee belangrijkste formaten van digitale boeken. ePub is in 1999 al ontwikkeld als open format voor e-books. Het afgelopen jaar heeft Adobe het format omarmd en ervoor gezorgd dat je met Adobe Digital Editions de boeken kunt downloaden, kopen en lezen. Mobipocket is in 2005 toegeeigend door Amazon, dat het voor zijn Kindle gebruikt. De vraag is hoe lang Amazon het mobipocket-formaat nog vrij laat voor andere e-readers. Nieuwe modellen van Sony en BeBook werken daarom met ePub.

Volgens eBook.nl groeit de digitale boekenmarkt hard. Ongeveer 10 procent van de boeken uit de bestsellerlijsten is momenteel ook verkrijgbaar als e-book

Lees ook Requiem voor het boek van Francisco van Jole, uit Bright 28.

Lees meer over:

Deel via