Actie voor Spotify in Nederland

Actie voor Spotify in Nederland

28-07-2009 12:27 Laatste update: 29-04-2018 10:10

Spotify heeft een gave iPhone-app met offline luisteroptie, maar wij Nederlanders staan buiten spel. Tijd voor actie!

Een van de opvallende features van de iPhone app die muziekluistersite Spotify deze week ter goedkeuring heeft ingediend bij Apple is dat de app de mogelijkheid biedt om de liedjes in een playlist ook offline te beluisteren. Ze worden dan in het telefoongeheugen van de iPhone gedownload zodat je ze ook kan afspelen zonder mobiel internet of wifi in de beurt.

Spotify demonstreert de iPhone-app in een YouTube-video, waar in met name Groot-Brittannië en Zweden enthousiast op wordt gereageerd. Daar is Spotify al een groot succes geworden de afgelopen maanden. Via Spotify kan je zes miljoen liedjes legaal streamen, gratis in ruil voor het luisteren naar reclames, of tegen betaling van een tientje per maand.

Des te frustrerender is het dat Spotify nog altijd niet beschikbaar is in Nederland. Het wordt zo onderhand tijd voor een online petitie richting het Zweedse bedrijf, dat ook plannen heeft om in Amerika te beginnen. De platenlabels hopen dat het model aanslaat, zij krijgen immers ook een deel van de inkomsten.

Goed, hier is onze Facebook-actiegroep 'Wij willen Spotify in Nederland'. Aanmelden maar. Spotify houdt zelf Facebook goed in de gaten.

Overigens is het nog lang niet zeker dat Apple de Spotify-app zal goedkeuren. Dit kan gezien worden als een aanval op de eigen iTunes Store. Spotify komt echter binnenkort ook met een Android-app. En met tienduizenden kijkers naar het preview-filmpje is de druk op Apple alvast opgevoerd. Je kan het tandenknarsen in Cupertino bijna hier horen.

Lees ook onze uitlegparty over Spotify.