Opleiding leert apps maken

Opleiding leert apps maken
24 juli om 07:03
Laatste update: 29 april om 10:10
  • Jaap Stronks

Mobiele apps zijn business. The Competence Factory komt in augustus met een leergang iPhone-applicaties ontwikkelen.

Mooi hoor, al die iPhone-programma's: er zijn er al 65 duizend, die gezamenlijk al 1,5 miljard maal zijn gedownload. De App Store is een onverwacht succes - onverwacht, omdat Steve Jobs aanvankelijk het iPhone-OS liever gesloten had gehouden en ontwikkelaars web-applicaties had laten maken. Ook omdat er nogal wat geld is te verdienen met iPhone-programma's zijn de ontwikkelaars niet aan te slepen. Goed idee dus van The Competence Factory, om een leergang iPhone Developer / Designer te starten. Overigens niet alleen voor ontwerpers en ontwikkelaars, maar ook voor marketingmensen en projectleiders. De training gaat vanaf eind augustus van start en kost volgens het persbericht minstens, afhankelijk van de omvang, 5.799 euro.

Uit het persbericht blijkt bovendien dat de aandacht uitgaat naar visuele navigatie voor smartphones en aanverwante apparaten in het algemeen, en niet slechts voor iPhones. Toch ontkom je er bijna niet aan dat de applicaties specifiek voor de iPhone moeten worden geprogrammeerd. En dat is een nadeel: elk mobiel besturingssysteem heeft zijn eigen vereisten en afzonderlijke app winkel, waardoor het gevaar bestaat dat je straks voor elk platform een afzonderlijke mobiele website moet bouwen.

Wat dat betreft had Jobs gelijk, en Google is het met hem eens: zelfs Google kan niet alle mobiele platforms ondersteunen, laat staan dat de sigarenboer om de hoek dat kan. Daarom hebben browser-gebaseerde applicaties de toekomst - nog los van het feit dat een bedrijf als Apple niet de macht moet hebben om applicaties de toegang te ontzeggen tot de Appstore, waar het vervolgens ook nog eens moeilijk is een beetje op te vallen. Maar ja, voorlopig zijn er nog grote bedrijven zat die hun eigen iPhone-app willen, dus zo'n dure cursus zal zich wellicht nog wel uitbetalen.

Lees meer over:

Deel via