Tieners streamen liever

Tieners streamen liever

14 juli om 08:24
Laatste update: 29 april om 10:10

Downloaden is passé voor Britse kids. Ze streamen liever YouTube en Spotify. Daarom start Microsoft een muziekstreamsite.

Uit een nieuw onderzoek in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat het aantal tieners dat muziek via filesharing downloadt het afgelopen jaar dramatisch is gedaald, meldt The Guardian. In plaats van downloaden via p2p-netwerken, streamen jongeren tussen de 14 en 18 jaar massaal via sites als YouTube, Spotify en Last.Fm.

Slechts 26 procent van de tieners zegt te filesharen. Een jaar eerder was dat nog 42 procent. Dat terwijl 65 procent van de tieners regelmatig muziek luistert via de streaming diensten. Van de groep tussen 14 en 18 jaar zegt 31 procent dat zelfs dagelijks te doen. Onder alle leeftijden is dat cijfer 18 procent. Oftewel: na de mp3-generatie komt nu de streaming-generatie.

Volgens een andere Britse krant, The Telegraph, stort ook Microsoft zich op het gratis muziek streamen. Microsoft lanceert binnenkort in het Verenigd Koninkrijk een eigen concurrent voor Spotify.

De bejubelde muziekdienst Spotify, die onder Britten zo populair is, houdt overigens voor nieuwe Nederlandse leden de deuren gesloten. Bright was er in mei nog net op tijd bij om de site te testen.

Lees meer over:

Deel via