Spotify grote winnaar Techcrunch prijs

Spotify grote winnaar Techcrunch prijs
10 juli om 07:10
Laatste update: 29 april om 10:10
  • Edial Dekker

De prijswinnaars van Techcrunch' verkiezingen voor beste Europese startups zijn gisteravond in Londen bekendgemaakt.

Europas is een wedstrijd voor de beste Europese startups. De winnaars werden gisteravond bekendgemaakt in Londen en zijn gekozen door het publiek en een jurypanel van zestien specialisten uit de techindustrie. Er zitten een paar verrassingen tussen, maar - zoals misschien al verwacht - komt Spotify als grote winnaar uit de bus. De muziekservice uit Luxemburg won zowel de New Best Startup als de Europas' Grand Prix prijs, gekozen door de jury. Spotify haalde eerder al ruim 20 miljoen dollar op en groeit snel. De service is helaas nog niet beschikbaar in Nederland.

Van de Nederlandse genomineerden won alleen de mobiele chatdienst Nimbuzz een prijs, die voor beste mobiele startup. Van de overige Nederlandse genomineerden - IRL Connect, Mobypicture, eBuddy en Hello My Name is E - werd Hello My Name is E als Highly Commended betiteld, maar verloor de prijs voor beste Europese Real World Gadget uiteindelijk aan het Zwitserse Poken.

Opvallend is dat er onder de winnaars veel startups zijn die iets met bands, muziek of audio doen. Zo won Soundcloud, een Berlijnse online service waar artiesten muziek kunnen ontvangen, verzenden en distribueren de prijs voor beste entertainment startup. De Londense voice-to-text service Spinvox de prijs voor beste mobiele applicatie. En tenslotte won Songkick (ook uit Londen) met zijn service om bands te volgen de prijs voor beste design.

Lees meer over:

Deel via