Weinig gekte bij start verkoop Palm Pre

Weinig gekte bij start verkoop Palm Pre

8 juni 2009 om 06:38
Laatste update: 29 april 2018 om 10:41

Sprint is gestart met de verkoop van de Palm Pre in de VS. Dat leidde niet tot gekke taferelen. Met één uitzondering.

De rijen voor de telefoonwinkels van Sprint waren niet erg lang afgelopen weekend toen de telecomaanbieder startte met de verkoop van de Palm Pre. Het kwam in elk geval niet in de buurt van de iPhone-gekte van 2007 en 2008. Maar er was een uitzondering: in Chicago reed een oma met haar auto regelrecht bij een Sprint-telefoonwinkel naar binnen, die op het punt stond te beginnen met de Pre-verkoop.

Het lijkt erop dat de oudere vrouw min of meer toevallig de winkel binnenreed en niet vanwege die beperkte voorraden van de Palm Pre. Maar de timing van het ongeluk was absurd. Als reclamestunt valt zo'n kapotgereden winkelgevel wel meer op dan de zoveelste schreeuwende poster.

Overigens is de Pre al helemaal uit elkaar gehaald op de eerste verkoopdag. Een rekensom leert dat er voor 170 dollar aan onderdelen in zit.

De eerste Palm Pre-recensies zijn gematigd positief, al lijken gebruiksgemak en de buitenkant iets minder dan de iPhone. Maar hij krijgt een goede kans bij de diverse journalisten die de telefoon al een weekje vantevoren konden testen. Gizmodo heeft een compleet schema gemaakt van alle Pre-recensies waarin precies is te zien welke plus- en minpunten het vaakst worden genoemd.

Het touchscreen van de Pre wordt alom geroemd, maar minder positief zijn de oordelen over de kwaliteit van de buitenkant en dat de Pre in gebruik toch niet zo makkelijk is als de iPhone.

Wanneer de Palm Pre in Nederland te koop zal zijn, is nog steeds onduidelijk.

Lees meer over:

Deel via