Kruikantoor help ondernemer starten

Kruikantoor help ondernemer starten

25-05-2009 11:59 Laatste update: 29-04-2018 11:12

Een startende ondernemer kan in deze tijd wel een kruiwagentje gebruiken. Tim Vinke helpt je aan je eerste kantoor.

Twee stoelen en een tafel met verlichting. Plus stroom om dat lampje, je laptop, mobieltje en koffiezetapparaat mee te voeden. Dat is in feite alles wat je nodig hebt om een bedrijfje te starten, zegt ruimtelijk vormgever Tim Vinke. Hij studeerde afgelopen maart af aan de Groningse Minerva academie met het kruikantoor. 'Je kantoorinterieur in een handomdraai kunnen verhuizen, waarbij je alle benodigde interieurobjecten kunt samenvoegen. Voor een startende ondernemer is het van belang om snel zijn werkplek te kunnen verhuizen van punt A naar punt B, om op die locatie zijn beroep te kunnen beoefenen,' aldus Vinke.

Het geeft te denken: nomadische werkers die enkel hun laptop en smartphone nodig hebben, missen wel het geborgene van hun eigen koffie en eigen interieur. Want zo met je laptop in de auto langs de snelweg komt waarschijnlijk net iets vaker voor dan op het terras onder de palmbomen.

Het kruikantoor bestaat uit een kern van EPS-schuim met daarover heen een Polyurea hotspray. Dat is dezelfde natuurvriendelijke rubberverf waarmee i29 het hele crisiskantoor dat te zien is in Bright 27 tot een geheel smeedde. Het object zal tentoongesteld worden op de eindexamenexpositie van Academie Minerva te Groningen van 4 tot 9 juli.