Uitagenda week 20

Uitagenda week 20

08-05-2009 13:54 Laatste update: 29-04-2018 11:12

Angela Verleun

Onze uittips voor de komende week (extra tip: neem je moeder zondag mee!).


Het Bernini Mysterie :: Woensdag komt deze prequel uit met wederom Tom Hanks in de hoofdrol. Wetenschapper Robert Langdon wil voorkomen dat de Illuminati het Vaticaan vernietigt. Hij volgt een 400 jaar oud spoor van antieke symbolen door afgesloten crypten, gevaarlijke catacomben, verlaten kathedralen, tot het hart van de meest geheime kluis ter aarde.

Elixer :: De betoverende wereld van de videokunstenaar Pipilotti Rist is tot en met 10 mei te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Acht recente werken en twee nieuwe werken dompelen je onder in een bad van vloeibare videobeelden, soundtracks en objecten in een 1500m2 grote installatie. Nog tot en met 10 mei te zien in Rotterdam.


Workshop straatfotografie
:: Zin om een weekend lang met het Nederlands Fotomuseum samen te fotograferen? Het fotomuseum heeft drie fotografieweekenden georganiseerd waarvan dit de tweede is, rond het thema straatfotografie. Geef je op voor een van de twee workshops.

Hulda Festival :: Tijdens het Wetenschapsfestival is het naast NEMO aangemeerde cultuurschip de Hulda open voor bezoekers. Amsterdam is de eerste stop van de Hulda in een eenentwintig maanden durende Europese tour van Stockholm naar Istanbul. Aan boord is een tentoonstelling ingericht met werk van de Turks-Zweedse Ilhan Koman, één van de bekendste moderne kunstenaars uit Turkije.

Art Amsterdam :: Van 13 tot 17 mei vindt in de Rai Art Amsterdam plaats, dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert. Op Art Amsterdam tonen 120 galerieën de laatste ontwikkelingen in de hedendaagse kunst, met schilderijen, foto’s, beelden, installaties en video’s. Onder de deelnemende galerieën is de complete top van de Nederlandse galeriewereld, naast 32 buitenlandse galerieën uit o.a. VS, Frankrijk, Zuid-Afrika, Japan en Zuid-Korea.

Chinees filmfestival :: In het Haagse Pathe Spuimarkt startte gisteren het Chinees filmfestival, dat nog tot 19 mei duurt. Op het festival in Den Haag draaien zeven recente topproducties, in de originele versie met Engelse ondertitels.