LastFM-zenders nu specifieker

LastFM-zenders nu specifieker

08-05-2009 12:27 Laatste update: 29-04-2018 11:12

tonie

LastFM laat je nu radiostreams maken op basis van meerdere trefwoorden. Iemand Zweedse electro uit de jaren '80?

Op LastFM kon je al luisteren naar zendertjes op basis van je eigen opgebouwde muziekprofiel, artiest of trefwoord. Nieuw sinds donderdag is dat er nu ook allerlei combinaties zijn te maken, door meerdere artiestennamen of meerdere trefwoorden in te voeren op last.fm/listen. Zo heb je pas echt wat aan die tags.

Als voorbeeld geeft LastFM op een eigen blogpost het zendertje 'french + 60s + female vocalists', waarop je alleen Franse zangeressen uit de jaren 60 hoort, voorzien van een fraaie fotoslideshow. De site houdt nu ook een complete geschiedenis bij van zenders die je zelf hebt gemaakt en beluisterd. Na wat raak combineren blijkt het lekker te werken: van Zweedse electro uit de jaren 80 tot Nederlandse 'minimal'.

Daarnaast is de vormgeving van de radiospeler opgepimpt. LastFM moet de komende tijd wat extra's gaan toevoegen om zo extra redenen te geven om lid te worden van de site. Want hele liedjes luisteren op het radiogedeelte is sinds kort voor Nederlanders niet meer gratis. Een maandabonnement kost 3 dollar.

En het blijft jammer dat Last.FM zijn prima Android-app nog steeds niet in de Nederlandse Android Market heeft gezet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s