Newspaper app geweigerd door Apple

Newspaper app geweigerd door Apple

05-05-2009 07:19 Laatste update: 29-04-2018 11:12

De irritatie over de pietluttigheid waarmee Apple iPhone-apps afkeurt, neemt toe. Ook bij Nederlandse ontwikkelaars.

Trent Reznor, zanger van rockband Nine Inch Nails, is de volgende in de lange rij van slachtoffers van de censors van Apple. Cupertino weert nu de Nine Inch Nails-app in de App Store omdat er in een liedje het woord fuck voorbijkomt. Dat terwijl datzelfde nummer wel gewoon via de iTunes Store is te downloaden. Reznor is ziedend: Hey Apple, I just got some SPAM about fucking hot asian teens THROUGH YOUR MAIL PROGRAM. I just saw two guys having explicit anal sex right there in Safari! On my iPhone!

Ook de Nederlandse app-ontwikkelaar Vincent Verweij van Makayama kreeg afgelopen week te maken met de belachelijke strengheid van Apple. De app 'Newspaper' biedt in feite een bookmarklijst naar de sites van 50 nationale en internationale kranten, zoals The Washington Post en The Times, maar ook tabloids als Bild Zeitung en The Sun. En laat de controleur van Apple nu ergens op de site van The Sun blote tieten hebben gezien. Schande! Weg met die verderfelijke app!

Verweij mailt Bright: 'Wel een mooi voorbeeld van het idiote toelatingsproces van Apple: alsof wij verantwoordelijk zijn voor de inhoud van een Britse krant. We hebben The Sun vorige week verwijderd en hem opnieuw ingediend. En ja hoor: vannacht goedgekeurd door Apple. De Nederlandse versie van deze app, die Kranten heet, staat trouwens ook nog steeds 'in review', waarschijnlijk vertraagd om dezelfde reden.'

Het is voor Verweij te hopen dat de Telegraaf-site het een beetje netjes houdt met het beeldmateriaal tijdens stranddagen.