De 20 beste Android apps

De 20 beste Android apps
5 mei om 08:50
Laatste update: 29 april om 11:12

Twintig Android-apps die je toestel nog lekkerder maken. Van nieuws, foto's en games tot muziek en pinautomaten.

Nederlandse T-Mobile G1-bezitters krijgen dezer dagen de cupcake-update van Google Android op hun toestel. Anderen kunnen binnenkort overstappen op de HTC Magic of nog even wachten op de aangekondigde Android-toestellen van Samsung. De Android Market komt qua aanbod nog niet in de buurt van die 1 miljard gedownloadde apps in de App Store, maar er zitten best interessante programma's tussen. Een selectie van twintig niet te missen Android-apps, waarvan de meeste een paar maanden geleden nog niet in dit eerste overzicht voorbijkwamen, zoals Wikitude, PicSay en Any Cut.

Nu.nl
Meer dan alleen nieuws: weer, verkeer, tv-gids en meer. Twee weken geleden kwam de tweede versie uit. Nieuws ververst als je je toestel schudt.

ING Wegwijzer
Bekijk waar de pin-automaten in de buurt zijn door het beeld van de camera. De punten op je horizon verwijzen naar de flappentappen. Perfect voor die restaurantjes waar je niet kan pinnen: even heen en weer rennen met je G1...

9292
Onmisbare app voor de autolozen. Vertrekplek bepaalt hij natuurlijk op basis van gps.

Twidroid
Kunnen we kort over zijn: de beste twitter-app voor Android.

Chomp SMS
Sms'en gaat een stuk sneller dankzij deze app met veel extra opties, waaronder typen op het scherm, signatures, en weergave van berichten als chatbalonnen zoals op de iPhone. Sms'en via het Chomp-netwerk kan ook voor 8 cent of minder per bericht.

Nav4All
Een echt navigatieprogramma. Gebruikt de goede digitale kaarten van Navteq, de stem is goed verstaanbaar en het is gratis tot 1 januari.

Teletekst
Programmeur Arno den Hond maakte onlangs een app die de teletekstpagina's van zowel NOS als de RTL-zenders toont. Navigatie is onhandig, maar gelukkig kan je pagina's bookmarken.

Powerwidget
Een van de eerste widgets voor het nieuwe Android 1.5 toont je batterijniveau nauwkeurig in een getal tussen nul en honderd op je startscherm.

Greed
Een vlotte app voor het lezen van de rss-feeds in Google Reader.

Locale
Voeg ontzettend veel standaardinstellingen toe op basis van allerlei factoren, bijvoorbeeld het tijdstip of je locatie.

MyTracks
De route van je hardlooprondje opnemen, weten hoeveel km je hebt gefietst? Kan via gps met MyTracks, zolang je accu nog vol is.

Pinpoint
Maakt het makkelijk om erachter te komen waar je precies bent. Niet alleen via gps maar ook via wifi, zodat je batterij langer meegaat. De 'punaise' kun je vervolgens mailen naar iemand.

Imeem
Nu de Last.FM-app in Nederland niet werkt, is dit de beste app om gratis muziek via 3G te streamen. Zoek op een artiest en een willekeurig nummer van die act begint te spelen.

Hungry!
Je boodschappenlijstje voor de supermarkt op je telefoon. Houdt ook bij welke producten je het vaakst koopt.

Gmote
Maak van je Android-telefoon een afstandsbediening voor je computer en bedien zo mp3'tjes of filmbestanden.

Useful Switchers
Alle meestgebruikte instellingen in één overzicht. Een kwestie van aan of uit.

Snapphoto
Maak pas een foto als je je telefoon ook echt stilhoudt, dankzij de bewegingssensor.

Palringo
Chatten met vriendjes op verschillende netwerken, zoals MSN, Google Talk, AOL, ICQ, Yahoo en Jabber.

AndNav2
Gratis navigatiesoftware die werkt met OpenStreetMap, waar heel Nederland in zit. Je kan bij routes plannen kiezen tussen auto, wandelen of fietsen.

Abduction
Androids spelaanbod is nog mager maar Abduction is alleraardigst: koeien worden ontvoerd door buitenaardse wezens.

Lees meer over:

Deel via