Infiltratie GroenLinks in Geenstijls PowNed

Infiltratie GroenLinks in Geenstijls PowNed

23 maart 2009 om 07:55
Laatste update: 29 april 2018 om 12:14

Volgende week weten we of Geenstijls omroep PowNed wel of niet een 1 aprilgrap is. GroenLinks infiltreert alvast in PowNeds ledenraad.

Linkse mensen proberen een plekje te krijgen in de rechtse omroepvereniging van Geenstijl, PowNed. Het Haagse GroenLinks-gemeenteraadslid en weblogger David Rietveld is lid geworden en startte zondag een heuse campagne voor zijn verkiezing in de zogeheten ledenraad van PowNed. Want in de statuten van de omroep-in-spé staat dat deze ledenraad, die toezicht houdt op het bestuur, democratisch wordt gekozen door de leden. 'Ik schat in dat zo'n 1000 stemmen dus al (ruim) genoeg zullen zijn om een zetel in de wacht te slepen. Moet lukken dus.'

Rietveld prijst zichzelf nu aan als 'licht-cynisch' en 'anti-autoritair' en hij zegt garant te staan voor 'zorgvuldige verkwisting van omroepsubsidie'. Hij proost er alvast op. Overigens is ook GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi PowNed-lid geworden.

Rietveld zou niet de eerste weblogger zijn die iets in de melk te brokkelen krijgt bij een omroep, want Marco 'Marketingfacts.nl' Derksen is bijvoorbeeld bestuurslid van de VPRO.

Lees meer over:

Deel via