Doorbraak Esmee Denters deleted

Doorbraak Esmee Denters deleted

17-03-2009 11:13 Laatste update: 29-04-2018 12:14

Tonie van Ringelestijn

Het YouTube-account van zangeres Esmee Denters met al haar liedjes is verdwenen door een blunder van de videosite.

Denters YouTube-account is 'opgeschort', meldt de site sinds maandag. Hoe YouTube deze blunder kon begaan is nog onduidelijk. Een woordvoerder van Google Nederland kon dinsdag nog niets over de kwestie zeggen. Denters - die twee jaar geleden dankzij de videosite een zangcarrière kon beginnen - draait intussen op Twitter helemaal door. Ze zegt geen oog dicht te doen nu ze haar YouTube-account kwijt is.

Esmee Denters groeide in 2007 uit tot een pageviewhit met haar voor de webcam gezonden r&b-covers. Ze leek te profiteren van een soort sneeuwbaleffect op YouTube: als je filmpje eenmaal door de redacteur als featured op de voorpagina heeft gestaan, komt-ie sowieso terug in de overzichten met populairste filmpjes van de week, met nog meer kliks tot gevolg.

Denters had de mazzel dat haar filmpje extra lang op YouTube's voorpagina stond vanwege een Bank Holiday in Amerika. In een interview met Bright twee jaar geleden gaf ze ook dat op als de oorzaak van het eerste succes.

Na media-aandacht in eigen land volgde een interview bij Oprah Winfrey. Uiteindelijk scoorde ze een platencontract bij het label van popster Justin Timberlake, alhoewel groot succes nog is uitgebleven. Op 5 mei staat ze in Ahoy in Rotterdam. In het uiterste geval is Denters nu afhankelijk van fans die misschien nog wat video's hebben gedownload.

'Als ik morgen wakker wordt, hoop ik dat mijn YouTube-account er gewoon weer is', twitterde ze vannacht vanuit de States. Ik zou zeggen: schrijf een liedje over dit drama, meid. Iets in de trant van: it's been 7 hours and 15 days, since you took my YouTube-account away...

Update 18 maart: Esmee heeft YouTube-pagina weer terug, laat zij op Twitter weten.