Bright presenteert Red vs Blue

Bright presenteert Red vs Blue

04-03-2009 10:56 Laatste update: 29-04-2018 12:14

De beste sitcom op internet. Nu bij Bright.tv met Nederlandse ondertiteling.

Met trots kan ik namens Bright onze nieuwste aanwinst aankondigen: Red versus Blue. De beste sitcom op internet, gecreëerd door Rooster Teeth tegen het decor van het actiespel Halo. Wekelijks kun je de droge avonturen volgen van Tucker, Caboose, Church, Tex en Sheila de tank in het blauwe kamp en Sarge, Grif, Simmons, Donut en de Warthog in het rode. De serie wordt vertoond op Bright.tv. De première is vandaag met de eerste aflevering 'Why are we here?' Vergeet Lost en Heroes, welkom in Blood Gulch.

De trailer van Red versus Blue. De eerste aflevering kun je hier zien.

Red versus Blue staat te boek als het schoolvoorbeeld van machinima: computergegenereerde animatiefilms gemaakt met de grafische software van videogames. Op deze manier zijn relatief goedkoop toch hoogwaardige animatiefilms te maken. Machinima bracht een stroom onafhankelijke (korte) films en series voort, vrijwel altijd verspreid via internet vanwege de geringe kosten.

Het vijfkoppige team van Rooster Teeth, met als drijvende krachten Burnie Burns en Matt Hullum, ging in april 2003 van start met RvB. Verspreid over vijf seizoenen zijn maar liefst 100 afleveringen gemaakt. Het slot van de Blood Gulch Chronicles verscheen online in de zomer van 2007, tot verdriet van veel fans. Vorig jaar keerde RvB echter terug met Red versus Blue: Reconstruction. Begin februari ging de mini-serie Red versus Blue: Relocated van start.

RvB heeft diverse machinimaprijzen gewonnen en de makers zijn zelfs door Halo-uitgever Microsoft erkend. Zo zijn RvB video's te vinden op de Legendary Edition van Halo 3. RvB is ook verschenen op dvd, die zijn binnenkort ook te koop via Bright.nl. Enkele leden van Rooster Teeth zijn eind maart aanwezig op het nieuwe internationale filmfestival Breda waar een compilatie van RvB wordt vertoond.

De titel Red versus Blue refereert aan de populaire multiplayer-speelvorm in actiespellen, Capture the Flag, waarin gamers worden ingedeeld in een rood of blauw team en in teamverband elkaars vlag moeten veroveren. In RvB gaat dat uiteraard niet altijd even soepel. De sitcom volgt overigens zijn eigen verhaallijn en niet die van de Halo games. De plot begint in een level dat bekend staat als Blood Gulch, een ravijn met aan weerskanten een basiskamp waar elk team zijn vlag verdedigt. Niet dat er heel veel gevochten overigens dus de kids kunnen meekijken.

De cast groeit na verloop van tijd maar laten we even kennismaken met de harde kern van Red versus Blue.

Sarge :: De leider van het rode team met het zuidelijke accent. Zo'n beetje de enige in de Blood Gulch vallei die de strijd serieus lijkt te nemen.

Grif :: Hij is meestal de lul als Sarge het weer op z'n heupen krijgt en in de aanval gaat. Hij is daardoor wat lui en sarcastisch aangelegd. Je kunt het hem amper kwalijk nemen.

Simmons :: De rechterhand van Sarge. Het type met het gezonde verstand dat hem zelden in de steek laat. Maar als dat gebeurt...

Donut :: De ijverige rookie die zijn debuut maakt in aflevering 3. Hij heeft het niet makkelijk, vooral als op een gegeven moment zijn pak roze wordt.

Church :: De de facto leider van de blauwen tegen wil en dank. Ietwat cynisch type. Maar hij bedoelt het goed.

Tucker :: Heeft een hekel aan werken en vechten maar is verslaafd aan vrouwen. Helaas voor hem zijn er daar nogal weinig van in Blood Gulch.

Caboose :: Versterkt het blauwe team in aflevering 3 en is prettig gestoord. Daar kunnen zijn teamleden niet altijd even goed mee overweg.

Tex :: De enige vrouw in de vallei, van vlees en bloed althans, die door de blauwen is ingehuurd. De huurlinge blijkt de ex-vriendin van Church te zijn.

Genoeg verteld nu, tijd om over te schakelen naar Blood Gulch:

Red versus Blue #1: Why are we here?