Century Gothic is goedkoopste font

Century Gothic is goedkoopste font

11-03-2009 11:17 Laatste update: 29-04-2018 12:14

Crisis te lijf? Print met Century Gothic en niet met Arial, dat is zelfs goedkoper dan printen met dat nieuwe ecofont.

Dat blijkt uit een onderzoek door printvergelijkingssite Printer.com. Century Gothic, dat standaard in Windows zit, kwam als winnaar uit de bus van een vergelijking van lettertypes die de minste inkt en toner verbruiken. De gemiddelde gebruiker kan 34 procent cartridgekosten besparen door af te drukken in Century Gothic in plaats van Arial. Op plek twee staat dat ecofont van eind vorig jaar, dat zichzelf het zuinigst noemde. Het klassieke Times Roman is een goede derde.

'Voor de gemiddelde particuliere gebruiker die 25 afdrukken per week maakt, levert dit snel een besparing op van 19, euro. Voor een zakelijker gebruiker die 250 afdrukken per week maakt, levert dit zelfs een besparing van 82 euro op. Organisaties met meerdere printers kunnen zodoende honderden euro’s per jaar besparen, eenvoudigweg door een economisch font te kiezen', stelt Printer.com.

We zien die bedrijfsmemo's al voor ons: 'Voortaan alles printen met Century Gothic of we halen het koffie-automaat weg!'

Printer.com ontdekte vorige week ook dat Canon de prijzen van inktcartridges met 8 procent heeft verhoogd. Op 1 januari verhoogde Canon de prijzen ook al met 5 procent. Een goedkoop font is dus geen overbodige luxe.