BeBook 2 heeft wifi

BeBook 2 heeft wifi

09-03-2009 07:55 Laatste update: 29-04-2018 12:14

tonie

De tweede versie van de Nederlandse e-reader BeBook kan draadloos online. Dat is handig om gratis artikelen te downloaden.

De BeBook, een e-reader met 6 inch e-inkt scherm van het Nederlandse Endless Ideas, was bij de start vorig jaar een goedkoop alternatief voor de completere en duurdere e-readers van iRex. David heeft hem ook uitgepakt destijds. Inmiddels kost hij online circa 300 euro. Op de Cebit deed Endless Ideas de BeBook 2 uit de doeken.

De belangrijkste verbeteringen zitten in het ontwerp van de buitenkant, de knoppenindeling en de toevoeging van wifi of 3G. Daardoor kan je Bebook nu ook online. Ook is het e-inktscherm aanraakgevoelig geworden. Dat werkt het beste met een pennetje, maar met de vinger blijkt het in de praktijk ook redelijk te gaan. Deze zomer is hij te koop, maar een prijs geeft Endless Ideas nog niet.

Bestaande BeBook-bezitters hoeven trouwens niet te treuren. Zij kunnen binnenkort een speciaal SD-kaartje met wifi-functie kopen waardoor hun BeBook ook online kan.

In de nieuwe BeBooks worden ook RSS-feeds ondersteund. In combinatie met wifi heb je dan de beschikking over veel gratis artikelen op om de e-reader te lezen. Na een item over e-books en de BeBook in TROS Radio Online dit weekend, ging het nieuwe apparaat ook voor het eerst in Nederland op de foto. De krabbelfunctie werkte al prima:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s