Tweede Android zonder qwerty

Tweede Android zonder qwerty

17-02-2009 12:29 Laatste update: 29-04-2018 12:45

tonie

Het tweede Android-toestel van HTC heeft alleen touch, geen qwerty. De HTC Magic is exclusief via Vodafone te koop.

Dat maakte Vodafone vandaag bekend in Barcelona. In tegenstelling tot de T-Mobile G1, ook gemaakt door HTC, heeft de Magic geen uitklapbaar toetsenbord maar alleen een groot touchscreen.

De Magic ziet er stijlvoller uit dan de G1 met zijn 3,2 inch scherm en zonder die rare knik aan de onderkant. Gelukkig heeft hij wel dezelfde prima trackball als de G1. De 3 megapixelcamera en de overige specificaties zijn vrijwel hetzelfde.

Vodafone maakt binnenkort bekend wanneer en voor welke prijs de Magic in Nederland te koop zal zijn. In Spanje gaat hij los tussen de 100 en 200 euro kosten, afhankelijk van het abonnement.

Nederland zit niet bij het rijtje eerste landen waar de Magic verkrijgbaar wordt. Dat zijn Spanje, VK, Duitsland, Frankrijk en Italië, maar meer landen volgen later dit jaar. Dit toestel is exclusief via Vodafone te krijgen, net zoals de G1 alleen bij T-Mobile te koop is.

Deze week maken alle telefoonfabrikanten, op Apple en RIM na, hun nieuwe modellen bekend. De meeste telefoons werden maandag onthuld, dus we begonnen al te vrezen dat er geen nieuw Android-toestel tussen zat. De HTC Magic is tot nu toe de enige, maar het is beter dan niks. We zullen zien hoe goed het typen gaat op het virtuele toetsenbord op de Magic.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s