Platform21, Bright en Superuse zoeken Ikea-hackers

Platform21, Bright en Superuse zoeken Ikea-hackers

23-07-2008 15:49 Laatste update: 29-04-2018 12:45

Platform21, Bright en Superuse zoeken Ikea-hackers.

Hack een IKEA flatpack, een product dat je als bouwpakket koopt en thuis nog in elkaar moet zetten en maak er je eigen ontwerp van door middel van een kleine verandering. Of doe een algehele hack, waardoor het een totaal andere functie krijgt. Deze prijsvraag is onderdeel van het programma Platform21 = Hacking IKEA, dat van 7 september t/m 28 september loopt bij Platform21. Het winnende ontwerp wordt tentoongesteld op de Montreal Design Biennale waar Platform21 = Hacking IKEA onderdeel van wordt. Ook wordt het winnende ontwerp gepresenteerd op de stand van Bright tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Joanna van der Zanden van Platform 21: 'We vonden al heel wat hacks op internet maar zijn ervan overtuigd dat het spannender kan. We zoeken naar innovatieve hacks: voorstellen, bouwsels en bouwinstructies.'

Wat je moet doen? De prijsvraag 'Hack-your-IKEA' is de oproep zelf een Ikea flatpack te hacken, dus jouw persoonlijke aanpassingen, dat kan van kleine veranderingen tot grote, zodat het ding een geheel andere functie krijgt. Deelnemers moeten een aantal foto's of een filmpje inzenden met een kort statement:  wat het is, wat ze hebben gedaan, eventueel een nieuwe naam. Dit moet voor maandag 15 september per mail verstuurd worden naar billy@bright.nl.

De jury bestaat uit Bright's hoofdredacteur Erwin van der Zande, en Scott Burnham (schrijver, creatief directeur van de 2009 Biennale Montreal en curator van Urban Play, onderdeel van Experimenta Amsterdam in september) en Césare Peeren (Superuse en 2012architecten).