Asus haalt nieuwe notebook uit de natuur

Asus haalt nieuwe notebook uit de natuur

30-10-2008 14:03 Laatste update: 29-04-2018 12:45

Dennis de Vries

Na veel concepten presenteerde Asus gisteren eindelijk de notebook die is bekleed met bamboe.

Waarom bamboe? Voornamelijk omdat het er stijlvol uitziet en het kan. Het natuurproduct is milieuvriendelijk te produceren, groeit snel, is afbreekbaar en mag daarom 'groen' genoemd worden. Of er voor 1500 euro zoveel exemplaren van verkocht gaan worden dat dit een significante impact heeft op de afvalberg is de vraag. Maar stijlvol is ie zeker.

Dat de bamboe-notebook zo lang op zich liet wachten heeft te maken met het feit dat houtsoorten zich lastig lenen voor laptops. Warmte, kou en vochtige lucht hebben invloed op het materiaal waardoor het kan krimpen, golven of loslaten. Het kostte tijd om een manier te vinden om dat te ondervangen. Dat is gelukt, en het resultaat is een laptop met unieke cover. Elke notebook heeft andere nerven en textuur en naarmate de tijd verstrijkt hebben de omstandigheden invloed op het uiterlijk van het hout. 'Als een vintage jeans', aldus Asus.


Omdat de trackpad ook van bamboe is wordt je er door het lichte reliëf in het materiaal constant aan herinnerd dat dit niet de standaard hardplastic dertien-in-een-dozijn laptop is. Om het af te maken heeft de bamboe details van leer die bekend zijn van de S6 notebook van Asus. Door de energiebehoefte van de machine constant te monitoren gaat de accu volgens Asus 35 tot 70 procent langer mee.

Van binnen is de Bamboo een variant op de U6 notebooks van Asus. Met 12,1 inch scherm dat dankzij LED backlight lekker plat is, 340 gb harde schijf en 2,4 Ghz Intell Duo Core processor en vingerafdruk-lezer. Rond de feestdagen moet hij in de winkel liggen.