Ebook-speler Amazon verre van perfect

20 november om 10:30
Laatste update: 29 april om 12:45

Amazon lanceerde maandag de speciale ebooklezer Kindle, een rivaal voor de Sony Reader en de Nederlandse iLiad, die allemaal met elektronische inkt werken, dus prettig leesbaar zijn.

lelijke Kindle

Je kan er ook audioboeken mee luisteren en elke ochtend downloadbare edities van kranten en weblogs mee ontvangen, let wel tegen betaling. De Kindle kost 400 dollar. Best duur voor zo'n gek ding, want er zijn diverse nadelen. Amazon biedt 88 duizend e-books ter download aan. De elektronische versies van bestsellers kosten 9,99 dollar. Abonneren op het lezen van blogs op de Kindle kost 0,99 of 1,99 dollar. Veel webloggers vinden het belachelijk dat Amazon geld vraagt voor het lezen van blogs op het apparaat. Er is veel gemor over het speciale Kindle-formaat van de e-boeken. DRM Ã la Apple, zeg maar.

Het is wel mogelijk via een ingebouwde webbrowser sites te bezoeken, maar pdf wordt niet ondersteund. Je kan met de Kindle mailen, maar met het sturen van Word-documenten schijnt nog wat fout te gaan. Oftewel: je hebt er een hele handleiding bij nodig. Als e-book.

Lees meer over:

Deel via